diumenge, 18 de desembre del 2011

De quin grau és?

Com bé se sap, l'obridor de botelles és una palanca; per tant, ha de ser de 1r, 2n o 3r grau.


1r grau
En les palanques de 1r grau tindrem avantatge mecànic o no, depenent d'on està situat el punt de suport.

2n grau
En les palanques de 2n grau sempre tenim avantatge. Fem menys força de la que faria aixecant-la a mà.
3r grau
En les palanques de 3r grau mai tenim avantatge mecànic. Sols ens interessen quan volem un gran desplaçament de la càrrega.


Per tant, després de veure els tipus de palanques que hi ha, jo dic que el meu disseny és d'una palanca de 1r grau.

divendres, 16 de desembre del 2011

Resultat de l'obridor



Aquest tipus d'obridor es necessita molta força, i l'error va estar en la mida. Hauria d'haver-lo fet més llarg i així la persona que realitza la funció de l'obridor, no fa tanta força.
També, l'acabat del llistó s'agafa a la mà i fa mal; per tant, aprofitant també l'estètica, amb la llima faré el canto de la fusta més ovalat i així no hi haurà problema.

diumenge, 11 de desembre del 2011

Anàlisi de l'obridor

Hem analitzat els obridors a classe de tecnologia, i he fet l'exposició del meu. De la qual els companys i jo mateixa he vist què hauria de canviar per ser millor ergonòmicament i tècnicament:

  • L'obridor és de 1r grau però, si el cargol l'hagués posat més al mig del llistó de fusta, havia pogut ser de 2n grau també. Ara, com no hi ha solució perquè el disseny és el que he construït, puc provar d'escurçar el cargol per veure si funcionaria millor.
  • Hauria de llimar els costats per fer-ho més rodó i més còmode; bàsicament, millorar l'ergonomia.
  • Si l'hagués construït una mica més llarg no s'hauria de fer tanta força, perquè jo vaig pensar de fer-ho de 10cm simplement per la comoditat de portar-ho a la butxaca i per l'estètica. Uns quants centímetres més no haguessin estat malament.
Una altra vegada espero fer-ho millor!